Web Analytics Made Easy - Statcounter

اعتراض مردم کامو و چوگان و جوشقان قالی به فعالیت معدن به بیش از ۱۲ سال قبل بازمی گردد و حالا مسئولان کار معدنی در محدوده حریم چشمه‌ها را ممنوع کرده است، اما آیا برای حفظ محیط زیست کافی است؟

گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، اعظم ذوالفقاری منظری؛ * معدن کانسارآذرین کاشان، همان معدن سنگ آهنی که در دامنه کوه کرکس و در حوالی شهر کامو و جوشقان قرار دارد، از سال ۷۸ مجوز فعالیت گرفته که در سال ۹۳ و با اعتراض مردم، با دستور نهاد‌های قضایی، منع فعالیت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اجازه دوباره فعالیت شرکت در تابستان سال گذشته صادر شده و از همان زمان نگرانی‌های مردم نسبت به تخریب محیط زیست در اثر فعالیت این معدن رسانه‌ای شد.

 

در اردیبهشت امسال که بار دیگر اثر فعالیت معدن مشاهده شد، مردم در محل معدن گردآمدند. مردم خواستار توقف فعالیت و ابطال پروانه بهره‌برداری این شرکت بودند و همچنان بر این خواسته خود، تأکید دارند. حجت الاسلام سلیمانی، امام جمعه جوشقان و جمعی از مسئولان فرمانداری کاشان نیز در این تجمع حضور یافتند. در این تجمع امام جمعه جوشقان از مسئولان خواست تا مساله را برای مردم شفاف سازی کنند و فرماندار کاشان وعده داد که روز شنبه، جلسه‌ای با مسئولان مرتبط در شهرستان در محل معدن و با حضور مردم برگزار شود که برگزار نشد.

پس از اعتراضات پی در پی مردم کامو و چوگان و جوشقان قالی، بالاخره خبر رسید که شرکت آب منطقه‌ای استان اصفهان تصمیم گرفته وضعیت فعالیت این شرکت و احتمال آسیب به آب‌های زیرزمینی منطقه را بررسی کند.

 

محدودیت‌های فعالیت معدن

رسیدگی به پرونده این معدن از پاییز ۱۴۰۰ به شرکت آب منطقه‌ای اصفهان تکلیف شده است. به گفته مدیران این شرکت بررسی اثرات فعالیت این معدن روی آب منطقه کامو، به یک شرکت مشاور واگذار شده بود و نتیجه تحقیقات این شرکت مشاور در اردیبهشت ماه به شرکت آّب منطقه‌ای اعلام شد. نتیجه تحقیقات این بود که اولا محل چشم‌های فصلی که در محدوده معدن وجود داشت، در اثر بهره برداری از معدن تغییر کرده است. ثانیا نتیجه آنالیز آب هم نشان داده که فعالیت معدن اثری در کیفیت آب نداشته و املاح موجود در آب در حد استاندارد است. همچنین اگر قرار به ادامه فعالیت معدن باشد، باید در جلسه شورای عالی معادن استان اصفهان تعیین تکلیف شود و ادامه کار معدن وابسته به ضوابط و برنامه‌های مدیریتی است.

 

بیشتر بخوانید:

معدن آهن در کامو جان آب را می‌گیرد / بی‌اعتنایی مسئولان اصفهانی به از بین رفتن منابع آبی تجمع مردم کامو و جوشقان قالی در اعتراض به فعالیت یک معدن آهن / امام جمعه جوشقان قالی: فعالیت معدن باید متوقف شود کامو؛ در مسیر «خوزستان» شدن / چنبره معدن‌کاران بر سرچشمه‌های قنات کامو، جوشقان قالی و چوگان استخراج سنگ آهن در «کامو» به قیمت از بین بردن منابع آبی / وزارت صمت برای کاهش تنش بین مردم و معدن کاران چه برنامه‌ای دارد؟ انتقاد سردبیر خبرگزاری دانشجو از عملکرد مسئولین اصفهان در رابطه با معدن کامو

 

با این حال مسئولان شرکت آب منطقه‌ای اصفهان تاکنون نه نام شرکت مشاور را فاش کرده اند و نه اطلاعات دقیق تری درباره نتایج بررسی‌های این شرکت ارائه داده اند؛ بنابراین مسئولان جایی برای بررسی سوابق این شرکت مشاور درنظر نگرفته اند. از سوی دیگر نتایج تحقیقات این شرکت منتشر نشده است.

 

شرکت مشاور کیست؟

براساس اطلاعات برخی منابع، نام شرکت مشاور «بهین آب زنده رود» است؛ شرکتی دانش بنیان مستقر در شهرک علمی و فناوری اصفهان که فعالیت خود را از سال ۸۱ آغاز کرده است. طراحی و ساخت سامانه‌های گندزدایی آب از جمله فعالیت‌های تعریف شده این شرکت معرفی شده است. ارزیابی اثرات زیست محیطی طرح‌های عمرانی و صنعتی هم بخش دیگری از فعالیت‌های این شرکت است.

 

مدیران آب منطقه‌ای و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان براساس نتایج تحقیقات این شرکت، راهکار‌هایی برای فعالیت معدن درنظر گرفته اند؛ مثلا معدن شبکه چاه اکتشافی ایجاد کند، تراز آب را به دست آورد و حداقل پنج متر بالاتر از تراز آب فعالیت کند. هیچ انفجاری صورت نگیرد و برداشت از معدن به صورت باز کردن ماده معدنی باشد.

 

منع مصاحبه درباره پرونده معدن

با این حال، همه مسئولان استانی اصفهان از مصاحبه درباره موضوع فعالیت این معدن منع شده اند؛ گفته می‌شود ارگان‌های مرتبط با موضوع این پرونده، در استانداری اصفهان شورایی تشکیل داده اند و مقرر شده تصمیمات این مسئولان درباره فعالیت معدن در این شورا مطرح و تصویب شود و پس از آن، مسئولان استانی این تصمیمات را مطرح کنند تا از پراکنده گویی و صحبت‌های ناهماهنگ درباره فعالیت معدن جلوگیری شود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

با همه این توصیفات، محمود قطبی فر، قائم مقام مدیرعامل شرکت معدنی کانسارآذرین کاشان در گفتگو با خبرنگار ما تأکید می‌کند که مجموعه مدیریت این معدن تاکنون فراتر از قانون عمل نکرده و قرار هم نیست کاری فراتر از قانون انجام دهد.

  فعالیت در حد فرآوری مواد معدنی 

او با ارائه مستنداتی بیان می‌کند که فعالیت این معدن که باعث نگرانی مردم شده، در واقع مربوط به فرآوری مواد معدنی استخراج شده در سال‌های پیشین است.

 

قطبی فر می‌گوید: در سال‌های ۸۶ تا ۹۲ که گروه دیگری بهره بردار این معدن بودند، مواد معدنی را استخراج کردند. اما به دلیل اینکه فرآوری و فروش این مواد معدنی آن زمان به صرفه نبوده، آن را دپو کرده اند. فعالیت ما در هفت یا هشت ماه گذشته صرفا این بوده که این مواد معدنی دپو شده را فرآوری وبه شرکت گل گهر ارسال کرده ایم.

 

او بیان می‌کند که براساس نامه‌ای که سازمان صنعت، معدن و تجارت به شورای شهر کامو و چوگان ارسال کرده، اجازه هیچگونه فعالیت انفجاری در محدوده معدن صادر نشده و طی ۱۰ سال گذشته هیچ انفجاری رخ نداده است.

 

قطبی‌فر همچنین توضیح می‌دهد: عرصه معدن ۵۷۰ هکتار است. شرکت آب منطقه‌ای حریم چشمه‌ها را مشخص کند، تا از سوی مسئولان معدن اطراف این حریم فنس کشی شده، نگهبان مستقر شود تا از هرگونه فعالیت در حریم چشمه‌ها جلوگیری شود.

 

وعده‌های کانسارآذرین برای حفظ چشمه‌های آب

قائم مقام مدیرعامل کانسارآذرین تأکید می‌کند که هر زمانی ثابت شود که فعالیت این معدن ممکن است حتی به یک نفر آسیب بزند، از ادامه کار معدن جلوگیری خواهد شد.

 

سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان در نامه‌ای به شورای اسلامی شهر کامو اعلام کرده که با موافقت این سازمان و اداره آب منطقه‌ای «با تعیین حدود و شرایطی با فعالیت مجدد این معدن موافقت به عمل آمده است.»

 

همچنین در نامه‌ای که مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای به معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان در تیر ۱۴۰۰ نوشته، اعلام شده که «طبق اذعاان نمایندگان شرکت تاکنون فقط مطالعات ژئوفیزیکی در معدن انجام شده و فعالیت‌های صورت گرفته در محل معدن و تغییر در وضعیت طبیعی منابع آب منطقه مربوط به شرکت بهره برداری قبلی بوده است.»

 

در این نامه تأکید شده که شرکت کانسارآذرین کاشان تعهد داده که طی تعاملاتی که با دفتر محیط زیست و کیفیت منابع آب شرکت آب منطقه‌ای خواهد داشت، همه آلودگی‌های موجود در منطقه را برطرف کرده و «ضوابط زیست محیطی بهره برداری از معدن را به صورتی که تهدیدی متوجه کیفیت منابع آب منطقه نباشد، رعایت کند.»

 

نکته حائز اهمیت اینکه به نظر می‌رسد مسئولان استانی اصفهان برای کاهش التهاب و نگرانی مردم بهتر است در فضایی شفاف‌تر و تعاملی‌تر با مردم و مالکان شرکت معدنی کانسارآذرین به بررسی این پرونده بپردازند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: آب منطقه ای اصفهان سازمان صمت اصفهان شرکت آب منطقه ای فعالیت این معدن استان اصفهان فعالیت معدن جوشقان قالی بهره برداری مواد معدنی شرکت مشاور حریم چشمه منابع آب نامه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۸۵۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۱۰۰ اتوبوس در خطوط تهران فعالیت می‌کنند + فیلم

مهدی علیزاده مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی در جریان بازدید خبرنگاران از منطقه ۵ شرکت واحد اتوبوسرانی گفت: قرارداد ۱۰۰ دستگاه اتوبوس متروباس در دهه ۹۰ با کشور سوسیس بسته شد که در حال حاضر ۴ دستگاه موجود است. 

وی با بیان اینکه به دلیل خریداری غیرفنی، این اتوبوس‌ها در شرایط آب و هوایی تهران کاربردی نداشت، خاطرنشان کرد: ۲ دستگاه فعال بود که از روز گذشته تنها یک دستگاه در خط خاوران فعال است. این متروباس با آب و هوای تهران به درد پایتخت نمی‌خورد. به دلیل مشکلات فنی و تحریم‌ها از ۱۰۰ دستگاه به ۴ دستگاه رسیدیم که فعلا یک دستگاه موجود است. 

علیزاده با اشاره به اینکه در زمان تحویل مدیریت شهری ۱۸۰۰ دستگاه اتوبوس فعال داشتیم که حدود ۸۰۰ دستگاه شاغل در خطوط بود، تصریح کرد: از ابتدای دوره ششم ۸۲۶ دستگاه نوسازی و خریداری در اختیار مردم قرار گرفته است. ۵۰۰ دستگاه مستقیم با پول شهرداری و ۲۷۱ به صورت مشترک با دولت خریداری شده است. ما ۱۸۰۰ دستگاه را فعال تحویل گرفتیم و در حال حاضر کسانی که مدعی کم‌کاری شهرداری هستند باید بدانند که از اتوبوس‌های شرکت‌های مختلف در پایتخت استفاده می‌شود. 

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی گفت: سال ۱۴۰۱ حدود ۵۰ دستگاه و سال گذشته به همراهی بخش خصوصی ۴۰۰ دستگاه را بازسازی کردیم. این عدد به ۳۰۵۰ اتوبوس فعال رسید و امروز برای مردم ۲۰۵۰ تا ۲۱۰۰ دستگاه اتوبوس در خطوط خدمت رسانی می‌کنند. باید ۵ تا ۷ هزار اتوبوس در تهران کار کند. با حمایت و عزم شهردار و شورای شهر تهران سال گذشته ۴۵ درصد بودجه به حمل و نقل تخصیص داده شده که ۷ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان به شرکت ایران‌خودرو اختصاص داده شد و شامل حدود ۱۰۰۰ اتوبوس است. 

وی ادامه داد: تیرماه سال گذشته ۲۵۰۰ دستگاه اتوبوس از محل شرکت‌های داخلی قرارداد بستیم که بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد تومان مبلغ قرارداد ما مدل پرداختی ۲۵ درصد نقد، ۲۵ درصد غیر نقد و ملک و ۵۰ درصد تسهیلات بود. بر اساس قرارداد ۲۵۰۰ دستگاه باید طبق زمان بندی مقرر شده حدود ۱۵۰۰ عدد تحویل می‌دادند. ما مردم را معطل تولید داخل به واسطه عقب ماندگی ۱۰ ساله نمی‌کنیم؛ بنابراین طی انعقاد قراردادی با چین مقرر شد به دلیل قیمت مناسب ۲۵۰۰ اتوبوس برقی تحویل شهرداری تهران شود که این تعداد باعث کاهش سرفاصله‌ها خواهد شد. 

علیزاده با تاکید بر اینکه اگر مشکلات بانک مرکزی و بانک شهر و تخصیص ارز حل شود با پرداخت پیش پرداخت ظرف ۶ ماه شاهد ورود اتوبوس‌های برقی در تهران خواهیم بود، گفت: از ۲۵۰۰ اتوبوس داخلی نیز تا پایان این ماه پیش پرداخت آن نیز انجام خواهد شد. از سال آینده هر ماه ۵۰ اتوبوس داخلی وارد پایتخت خواهد شد. در سطح کشور و کلانشهر تهران وقتی کار مفیدی برای مردم انجام می‌شود عده‌ای خوشحال نمی‌شوند. حوزه نوسازی در دوره‌های قبل تقریبا صفر بوده و این فاجعه است. ما در دوره فعلی ۷ برابر نوسازی داشتیم که این نشان از تفکر انقلابی و جهادی است. 

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی با اشاره به اینکه طی دو سال مدیریت شهری فعلی قرارداد ۵ هزار دستگاه اتوبوس بسته شد و این باعث خوشحالی همه نیست، خاطرنشان کرد: در قراردادی که با طرف چینی بستیم، بعد از مشخصات فنی مسائل مالی را در نظر گرفتیم. ما با شرکت چینی وارد مذاکره شدیم که بتواند ۸۰ درصد را تامین مالی کند و بتواند اتوبوس‌ها را یک‌جا تولید کرده و تحویل ما بدهد. 

علیزاده افزود: اعضای شورا که می‌گویند قرارداد را ندیده‌اند، کم لطفی می‌کنند. قرارداد حاضر است البته نباید به حاشیه کشانده شود و مردم را از ماموریت اصلی منحرف کنند. مهمترین ماموریت ما تامین ۲۵۰۰ اتوبوس است. 

وی ادامه داد: دوستانی که اعتراض به عدد مقرر شده اتوبوس‌های بازسازی شده می‌کنند در دوران مدیریت خودشان تنها ۱۰۰۰ دستگاه اتوبوس را وارد کردند. این افراد امروز چه استدلالی دارند که ما ظرف ۴ سال نتوانیم این اعداد را مقرر کنیم. 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

علیزاده با اشاره به تمهیدات اندیشیده شده در راستای ورود اتوبوس‌های برقی گفت: مهم‌ترین موضوع در اتوبوس برقی باتری آنهاست. اتوبوس برقی در نظر گرفته شده بیشترین پیمایش را برای مردم خواهد داشت؛ چیزی بالغ بر بالای ۲۷۰ کیلومتر. همچنین مانند اتوبوس‌های تولید داخل خدمات پس از فروش برای این اتوبوس‌ها در نظر گرفتیم. در حال مذاکره با شرکت‌های تولید کننده داخلی برای تامین خدمات پس از فروش این اتوبوس‌ها هستیم و قرار است ظرف ماه جاری برای خدمات پس از فروش به یک تا دو تولید کننده داخلی واگذار کنیم که در آینده دچار مشکل نشویم.

وی خاطرنشان کرد: اتوبوس‌های جاری در تهران روز‌های عادی یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر را جابه‌جا می‌کنند. اتوبوس‌های فعلی را در منطقه غرب تهران نوسازی کردیم تا جایگزین اتوبوس‌های فرسوده شود. ما تا پایان دوره مدیریت شهری تمام تلاشمان را می‌کنیم که ۵ هزار اتوبوس را مقرر کنیم. همچنین این ۵ هزار اتوبوس تماما ۱۲ متری است. در حوزه تندرو سرفاصله‌ها مناسب است مگر اینکه در هوای بارانی. اولویت بعدی ما اتوبوس‌های تندرو است. 

علیزاده در پایان با اشاره به حل اختلاف با ایران‌خودرو گفت: کار را با ایران‌خودرو پیش می‌بریم. جلساتی برگزار شده و قول دادند که ظرف ۲ ماه آینده مشکلات را حل کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • صبا آذرپیک به ۲ سال حبس قطعی و ممنوعیت از فعالیت در فضای مجازی محکوم شد
  • نقش‌آفرینی گروه‌های جهادی در جهش تولید با مشارکت مردم 
  • دعوت خانواده شهدا از مردم برای شرکت دراجتماع مردمی درگلستان شهدا
  • اردیبهشت زمان سفر سرزمین لاله های سر به زیر
  • نقش‌آفرینی گروه‌های جهادی در جهش تولید با مشارکت مردم
  • انجام عملیات حفاری تحت نظارت آب منطقه‌ای/استخراج از معدن با بیل مکانیکی انجام می‌شود
  • نگاهی به طبیعت بهاری دریاچه سد آغچه در بوئین میاندشت + فیلم
  • رفع تصرف ۲۰۰۰ متر از رودخانه‌های استان یزد
  • فعالیت های حفظ و احیای منابع طبیعی درجنوب کرمان مردمی سازی می شود
  • ۲۱۰۰ اتوبوس در خطوط تهران فعالیت می‌کنند + فیلم